zazaki.net
26 Nîsane 2024 Îne
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
18 Adare 2011 Îne 21:13

Panel

Çewlîg de, 02 nîsane 2011 de panelê kirdkî esto...

Na xebere 6011 rey wanîyaya
ŞÎROVEYÎ
Sorumlu Kim?
Sorumlunun Sorumluluğu
Galiba bir şeyi unutuyorsunuz. Paneli düzenleyen Malmisanıj değil. Paneli düzenleyenlerin hazırladığı bir afişten yine paneli düzenleyenler sorumludur. Diyelim ki Diyarbekir'de bir panel düzenlense ve başka şahirden ya da ülkeden biri konuşmacı olarak davet edilse, bu panelin afişinden Diyarbekir'deki düzenleyici/düzenleyiciler sorumludur. İşte burda da böyle bir durum söz konusu. Çewligdeki düzenleycilerdir afişi hazırlayan.
Ama okuyucuların dil konusunda hassas olmaları çok çok sevindirici. Okuyuclar böyle hassas olmaya devam ederse hatalar daha çabuk düzelir.
22 Adare 2011 Sêşeme 05:00
HOŞ GÖRÜLMELİ Mİ?
m seyitalioğlu
Bir duruma rehberlik yapmaya soyunandan hata beklenmez. Ve hata fark edildi mi, veya ettirildi mi ondan vazgeçme veya uygun bir dille durumu teslim etmek en güzel olandır.
Öncelikle yok olmaya, güçten düşeni diriltmeye yönelik kuvvetlerin en azamisini bir arada tutmak, toparlayıcı olabilmek en önemlisidir.
Ne demek istitorum?
Standartlaştımak, dilde birlik oluşturmak, kucaklayıcı olmak, hep ''yörem'' değil, ''yörelerimiz''i de işe katmak, güven verici ve kucaklayıcı olur diye sanırım. Yorum sunan M Metin Mamoste Malmısanıj ne diyeceğini bende merak ediyorum. Bu, küçükte olsa ''Zun'', ''ziwan'' gibi ortaklaşmada kurgulanarak yükseltilen birliktelik dilimizin gelişmesi için kazanımlar hanesine neler getireceği veya götüreceği gün gibi aşikardır. Bu durumu önemsiyorum. Çünkü dilimi öğrenmek, 'BEN' ile sınırlı değildir. Bu dil BİZLEŞTİKÇE hayat bulacaktır.
Dostça selam ve sevgiler.
21 Adare 2011 Dişeme 22:20
maşallah
aziz gün
Vallahi bu kadar önemli bir konuda yapılacak bir panele dair bu yorumlar şaşırtıcı. Ne yani burada her şey hal edildi de bu mu kaldı. İnsanlar kendi kimliğinden uzaklaşmış siz kalkmış fantazi yapıyorsunuz. İnsaf..
21 Adare 2011 Dişeme 18:10