zazaki.net
24 Nîsane 2024 Çarşeme
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
02 Teşrîne 2016 Çarşeme 14:10

Kerkük Valisine Ben Bir Milyon Dinar Vereyim

Haber: Bêjen Kerkûkî

Kerkük’te IŞİD üyelerinin saldırıları sırasında arabasıyla onlarca yaralıyı kurtaran Kürd vatandaş Ako Reş’in, Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm tarafından ödüllendirildiği ancak Ako Reş’in bunu reddettiği bildirildi.

21 Ekim tarihinde IŞİD üyeleri Kerkük merkeze gece vakitlerinde sızarak birçok kamu binasını ele geçirmiş, 2 günlük çatışmaların ardından Peşmerge ve Asayiş güçleri kontrolü sağlamıştı. Saldırıda aralarında sivil, Asayiş üyeleri ve Peşmergelerin de olduğu 99 kişi yaşamını yitirmiş, 100’ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. Çatışmalara Kerkük halkı da silahlanarak Peşmerge ve Asayiş güçlerine destek olmuştu.

Çatışmalarda BMW marka kurşun geçirmez arabasıyla onlarca yaralıyı kurtaran Ako Reş isimli vatandaşın, Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm tarafından ödüllendirildiği öğrenildi.

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm tarafından kendisine takdir belgesinin yanı sıra, 500 bin dinar verilen Ako Reş’in parayı geri çevirdiği öğrenildi.

BasNews’e konuşan Ako Reş kendisine bir zarfın içerisinde 500 bin dinar verildiğini belirterek, ‘‘Kerkük Valisi evime gelsin ben ona bir milyon dinar vereyim. O hükümet yetkilisi ben bir vatandaşım’’ dedi.

Xûrmatu doğumlu Ako Reş’in birçok yaralıyı kurtarması üzerine Kerkük halkının büyük sevgisi ile karşılaştığı ve çok sayıda hediye aldığı bildirliyor. Çatışmaların ortasında kalan vatandaşlar, siyah bir BMW’nin yaralıları kurtardığını doğruluyor.

Öte yandan BMW şirketinin, Ako Reş’e çatışmada hasar gören aracını tamir etme teklifi götürdüğü bildiriliyor.

_________

Kaynak: http://www.basnews.com/index.php/tr/news/kurdistan/308892

Na xebere 2733 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.