zazaki.net
27 Temmuze 2024 Şeme
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
04 Nîsane 2010 Yewşeme 19:45

GÜNDÜZ’ÜN KÜLLERİ

[Haber]
Yaşar Karadoğan

 

GÜNDÜZ’ÜN KÜLLERİ ‘HAZIR BABA’ DAĞINA SERPİLECEK

26 Mart’ta İngiltere’nin Cambridge şehrinde vefat eden Kürd yurtseveri Gündüz Kocadağ için 3 Nisan Cumartesi günü Londra’da cenaze töreni ve anma toplantısı düzenlendi.

Ölmeden önce yakılmasını isteyen Gündüz Kocadağ’ın vasiyeti yerine getirildi. Ailesinden ve yakınlarından bazı kişilerin itirazına karşın Gündüz Kocadağ Cumartesi günü Golders Green Cremetarıum’unda yakıldı.

Saat 12:00’de Gündüz (Mehmetali) Kocadağ için kardeşleri Ali Asker Kocadağ, Gülistan ile yeğenleri , yakın akrabaları, arkadaşları ve dostlarının katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 100 kişi Gündüz yakılmadan önce kendisiyle gözyaşları arasında vedalaştı ve Gündüz Kırmancki bir ağıt eşliğinde yolculandı.

Akşam saat 6’da ise 300 dolayında kişinin katılımıyla Kuzey Londra’da Abney Public Hall’da Gündüz için bir anma toplantısı düzenlendi.

Amcasıoğlu Qali Kocadağ’ın sunumuyla başlayan anmada Gündüz Kocadağ’la ilgili bir slayt gösterisi ve kendi sesinden görsel bir film sunumu yapıldı.

Gündüz’ün Almanya’da yaşayan kuzeni Rıza Kocadağ’ın Kırmancki ağıtı, bir başka kuzeni Hıdır Kocadağ’ın kısa konuşması, şair Zeynel Can’ın okuduğu bir şiirin ardından, son olarak Gündüz’ün yakın arkadaşı Yaşar Karadoğan Gündüz’le ilgili bir konuşma yaptı.

Kürdistanlı, Türkiyeli ve Britanyalı bir çok seveninin gözyaşları arasında Gündüz Kocadağ ile vedalaşıldı.

Gündüz’ün külleri bir süre sonra yakıldığı mekandan alınıp Gımgım’a (Varto), oradan ise kendi köyü Gestemerde’ye götürülecek, köyünün dağı Baba Hazır dağlarına serpilecek, annesi Elif’in mezarına konulacak.

Foto: Yaşar karadoğan

Na xebere 4800 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.