zazaki.net
26 Nîsane 2024 Îne
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12 Adare 2011 Şeme 21:20

Edebiyat ve Sanat Dergisi ŞEWÇILA Çıktı

Dergide sadece şiir, hikâye gibi edebi eserler, modern sanat ve edebiyat eleştirisi ve teorisi çerçevesinde yazılmış makale ve haberler yer alıyor.

Edebiyat ve sanat dergisi ŞEWÇILA, yayın hayatına başladı. Dergide sadece şiir, hikâye gibi edebi eserler, modern sanat ve edebiyat eleştirisi ve teorisi çerçevesinde yazılmış makale ve haberler yer alıyor.

Diyarbakır’da Kürtçe’nin Kırmancca (Zazaca) lehçesinde bir sanat ve edebiyat dergi çıktı. ŞEWÇILA ismiyle yayınlanan dergide sadece sanat ve edebiyat alanındaki yazılar yayınlanıyor. Kırmanccayı standartlaştırma çalışmaları yürüten Vate Çalışma Grubu’nun tespit ettiği yazım kurallarını esas alan dergi, Kırmancca edebiyat ve sanatı alanında yazmak isteyen yazar adayları için önemli bir platform niteliği taşıyor.

Konu hakkında bilgi veren derginin editör ve redaktörü Roşan Lezgîn, Kırmanccada sanat ve edebiyat alanında yayın yapacak bir dergiye ihtiyaç olduğunu belirterek, Temel amacımız, modern Kırmancca (Zazaca) edebiyat ve sanatında yeni bir pencere açmak, böylece Kürtçenin bu lehçesinde gelişen edebiyat ve sanatı bir adım daha ileri götürmektir” dedi. Derginin Kırmanccanın gelişmesini ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen kişilerin ilgisi ile karşılaşacağına dikkat çeken Roşan Lezgîn, şunları belirtti: “Ciddi bir şekilde okurlarımızın ilgisine layık olmaya çalışacağız. Okurların, eserleri, mektupları, öneri ve eleştirileriyle, dayanışmalarıyla dergiyi sahiplenmelerini, dergiyi kendilerinin dergisi olarak görmelerini diliyoruz” dedi.

ŞEWÇILA dergisi için sewcila@hotmail.com ve rlezgin@hotmail.com adresleriyle iletişim kurulabilir.

Na xebere 7333 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.