zazaki.net
29 Adare 2024 Îne
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 Kanûne 2014 Çarşeme 18:52

Cezaevlerinde Yayın Yasağı Kalktı

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan tutuklulara yönelik gazete ve dergi yasağının kalktığı belirtildi.
Adalet Bakanlığı’nın dağıtım şirketleri tarafından dağıtılmayan gazete ve dergilerin cezaevine alınmayacağına ilişkin kararının kalktığı belirtildi.

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) haberine göre, Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde gardiyanlar, tutuklulara, “Yayın yasağı kaldırılmıştır” açıklamasını yaptı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları gardiyanların tutuklulara Adalet Bakanlığı tarafından kendilerine “Yayın yasağı uygulanmayacak” kararının geldiğini söyledi.

Uygulamanın tüm cezaevlerinde iptal edildiğini belirten gardiyanlar, bu haftadan itibaren tüm yayın ve kitapların tutuklulara verileceğini açıkladı.

Resmi bir açıklama ya da evrak verilmediği için tutukluların eylemlerini sürdürecek, gelişmeye göre ise suç duyurusu yapacakları belirtildi.

Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerinde bulunan tutuklulara yönelik gazete ve dergi yasağına karşı Twitter’da #TutsaklaraYayınYasağı hastagıyla protesto eylemi başlatılmıştı.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan tutuklulara yönelik gazete ve dergi yasağı ilk olarak zazaki.net tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. O haberi
okumak için...

Kaynak: http://www.ilkehaber.com/

Na xebere 2516 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.