zazaki.net
20 Nîsane 2024 Şeme
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
20 Tebaxe 2009 Panşeme 20:40

Zazaki.NET Yayına Başladı

[Haber]
Haber Diyarbakir

Zazaki.NET Yayına Başladı

Kırmancki (Kırdki/Dımılki/Zazaki) Kürtçesiyle yayın yapacak olan www.zazaki.net sitesi yayına başladı.

Başlangıç yazısında belirtildiğine göre, bu site özellikle Kırmanc (Zaza) Kürtlerine hitap edecek ve dil, kultur, edebiyat, sanat, müzik, siyaset alanlarında hizmette bulunacak.

Site editörü Roşan Lezgîn, başlangıç yazısında şöyle yazıyor: “Sitede, Kırmanclarla ilgili ne varsa, derleyip toplayarak arşivlemeye çalışacağız. Folklorumuzu, müziğimizi, yazarlarımız ve sanatçılarımızın biyografileri ve eserlerini, köy, şehir, dağ ve nehirlerimizin adlarını, ülkemizin çeşitli yerlerinin fotoğraf ve filmlerini, masallarımızı, modern şiir ve öykülerimizi, makaleler, kısacası İnternet'te neler kaydedilebiliyorsa, hepsini derleyip, toparlayıp arşivleyeceğiz. Zazaki.Net sitesi bu gibi alanlarda bir dereceye kadar belleğimiz, hafızamız olacaktır. Elbette sadece arşivleme değil, röportaj, yeni haberler ve yapılan aktiviteleri de gücümüz oranında sunmaya çalışacağız. Zazaki.Net, Kırmanclar ve Kırmancca (Zazaca Kürtçesi) konusunda bir referans kaynak, bir başvuru sitesi olacaktır.”

Zazaki.Net'in ana menüsü Kırmancki (Kırdki/Dımılki/Zazakî) Kürtçesinde olacak. Bunun yanında Kurmancî Kürtçesi, Türkçe ve İngilizce bölümleri de sitede mevcuttur.

518

Kaynak: Haber Diyarbakir

Na xebere 10084 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.