zazaki.net
26 Nîsane 2024 Îne
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
31 Temmuze 2014 Panşeme 12:17

Kürtçe öğretmenleri de atanmak istiyor!

Kürtçe öğretmenleri www.change.org/tr üzerinden “KÜRTÇE ÖĞRETMENLERİNE VERİLEN 'ATAMA' SÖZÜNÜN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ” adıyla bir imza kampanyası başlattılar.

Devlet okullarının 5, 6 ve 7. Sınıflarında verilen Kürtçe dersini vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle yetiştirilen sayıları bini geçen Kürtçe öğretmenleri atanmayı bekliyor.

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla ilerleyen süreçte Kürtçe öğretmenlerinin atanacağına dair başta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı olmak üzere birçok yetkilinin verdiği sözler unutuldu.

Bu sebeple de Kürtçe öğretmenleri, öğretmen atamalarının çokça konuşulduğu bugünlerde kendilerinin unutulduğunu belirtiyorlar. Birçok merkezde örgütlenmeye çalışan Kürtçe öğretmenleri, taleplerinin karşılanması için çeşitli eylemler yapmayı planlıyorlar.

Bunun ilk adımı olarak da Kürtçe öğretmenleri www.change.org/tr üzerinden “KÜRTÇE ÖĞRETMENLERİNE VERİLEN 'ATAMA' SÖZÜNÜN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ” adıyla bir imza kampanyası başlattılar. Özellikle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın sözünü tutmasının istendiği imza kampanyasına herkesten destek bekleniyor.

Anadilde eğitimin temel ve nihai talep olduğunu belirten Kürtçe öğretmenleri, bölge milletvekillerinin konuyu gündeme taşıması gerektiğini belirtti.

Kürtçe öğretmenleri, AKP Hükümetinin okullarda Kürtçeyi itibarsızlaştırmaya çalıştığını ve dersin seçimini engellediğini düşündüklerini belirtti.

Okullarda kaç öğrencinin seçmeli Kürtçe dersini seçtiklerini bilmediklerini belirten öğretmenler, Kürtçenin fiili olarak devlet okullarında yasaklandığını belirtti.

Kürtçe öğretmenleri, atanmalarını talep etti.

____________

Kaynak: www.yuksekovahaber.com

Na xebere 2236 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.