zazaki.net
26 Nîsane 2024 Îne
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
08 Kanûne 2014 Dişeme 19:19

İBV Diyarbekır’de Etkinlikler Başladı

Haber: Zazakî.Net

Açılışı 23 Aralık 2014 günü yapılan İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbekır Şubesi, etkinliklerine başladı.

- Zazakî Okuma Grubu atölye çalışması, her hafta Pazartesi günü akşam saat 17:00-19:00 arası yapılacak. 17 Kasım 2014 tarihinden bu yana Vakıf binasında her pazartesi çalışmalarına devam eden Zazakî Okuma Grubu, Kürtçenin Zazakî lehçesindeki edebiyatı izleyen Üniversite öğrencisi ve yüksek lisans yapan gençlerden, yine genç öğretmenlerden oluşuyor. Zazakî Okuma Grubu’ndaki tüm üyelerin hafta içerisinde okudukları aynı edebi kitap üzerinde değerlendirmeler yapılıyor, görüş ve analizler ortaklaştırılıyor.

- İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbekır Şubesi’nin açılış sürecinde kurulan Zazakî Yazım Grubu ise, her Pazar günü saat 11:00-13:00’da vakıf binasında atölye çalışmalarını sürdürecek. Zazakî Yazım Grubu, ilk kez 30 Kasım 2014’de çalışmalarına başladı. Daha çok ilk Zazakî gazete Newepel’in yazım geleneğinden gelen genç yazarlardan, yine yazar adayı genç okurlardan, özellikle Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Zazakî yüksek lisans yapan gençlerden oluşan Zazakî Yazım Grubu, atölye çalışmasında dilin yazınsal olarak kullanımı ve incelikleri, metin oluşturma, edebiyat üretme ve yazım teknikleri ve sorunları üzerinde atölye çalışması yapıyor. Zazakî Yazım Grubu atölye çalışmaları, aynı zamanda İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbekır Şubesi yöneticisi de olan edebiyatçı yazar Roşan Lezgîn yönetiminde yapılıyor.

- İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbekır Şubesi, her Cuma günü akşam saat 16:00’da film gösterimlerine başlayacak. Film gösteriminden sonra izleyiciler, aynı zamanda vakfın Diyarbekır şubesi yöneticisi olan sinema sanatı aktivisti Kemal Yıldızhan yönetiminde izlenilen film hakkında görüş, değerlendirme ve analizlerini ortaklaştıracaklar.

İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbekır Şubesi’nde ilk film gösterimi, 19 Aralık 2014 Cuma günü saat 18:00’da Hamo Beknazaryan’ın yönetmeni olduğu ilk Kürt filmi olan 63 dakikalık Zarê ile başlanacak. Film gösteriminden sonra, şair ve çevirmen Kawa Nemir, Gülbahar Kaya moderatörlüğünde Kürtleri anlatan Zarê filminin çekildiği dönemin şartları ve filmin çekim hikâyesi hakkında izleyicilere sunum yapacak.

Na xebere 3538 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.