zazaki.net
29 Adare 2024 Îne
Girdîya Karakteran : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 Temmuze 2014 Panşeme 21:40

Beşikçi Vakfı'na Yönelik Baskı ve Tahammülsüzlük

Beşikci adına açılan sahte facebook ve twitter hesabının kapatılması için, İstanbul C. Başsavcılığı’na başvurulmuş ama sonuç alınamamıştır.

İsmail Beşikci Vakfı, son dönemde İsmail Beşikçi ve İsmail Beşikçi Vakfı’na yönelik olumsuz gelişmelerin ardından bir basın duyurusu yayımladı. Duyarlı kamuoyunun dikkatini konuya çekmek için basın açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz.

“Son günlerde Twitter’de İsmail Beşikci adına açılmış gibi gösterilenTwitter hesaplarından, Beşikci’nin düşünceleri ve üslubu ile ilgili olmayan düşünce ve sohbetler yayınlanmaktadır. Öncelikle şunu belirtelim ki, Beşikci’nin kendi adına açmış olduğu bir twitter hesabı olmadığı gibi, bilgisi içinde açılan ve yönetilen bir twitter hesabı da yoktur.

Beşikci düşüncelerini yazdığı kitaplar, makaleler ile verdiği konferans, yaptığı röportaj ve katıldığı panellerde açıklamaktadır.

Beşikci adına açılan sayısı ona yakın sahte facebook ve twitter hesabının kapatılması için, avukatı tarafından İstanbul C. Başsavcılığı’na başvurulmuş, maalesef bir sonuç alınamamıştır.

İsmail Beşikci adını kullanarak açılan sahte hesapların bir kısmı Beşikci’nin düşüncelerinden rahatsız olan çevrelerin yaptıkları, Beşikci’yi ve İsmail Beşikci Vakfı’nı itibarsızlaştırmak için bilinçli bir girişimi olduğuna inanıyoruz.

Son zamanlarda üst üste gelen İsmail Beşikci Vakfı Başkanı İbrahim Gürbüz’ün silahla kaçırılması, kendisini kaçıran kişinin somut delillerle birlikte yakalanıp ertesi gün serberst bırakılması diğer örgüt arkadaşları tespit edilmesine rağmen soruşturmanın savsaklanması, hatta soruşturma savcısının talimatına rağmen adli kolluk birimlerinin görevlerini yapmayarak soruşturma evraklarının birimler arasında başıboş bir mayın gibi dolaşması ve tüm bunlar olurken tehditlerin devam etmesi yanında özel ve resmi bankaların vakfımıza çıkardığı hukuk dışı, keyfi engelleri ve benzer birçok tehdidi bir bütün olarak ve aynı merkezden kontrol edilen müdahaleler olarak değerlendiriyoruz. Kürt halkının bağrından çıkan kurumumuza yönelik tahammülsüzlüğün şimdilik ne boyuta varmış olduğunu kamuoyu ile paylaşmayı bir zorunluluk olarak gördük.

Saygılarımızla..

10.07.2014

İSMAİL BEŞİKCİ VAKFI YÖNETİM KURULU

Na xebere 2339 rey wanîyaya
No nuşte hema şîrove nêbîyo.